Popradské deti dnes sviatkovali v štýle westernu

03.06.2006 Poprad

Poprad 3. júna (TASR) - Takmer stovka účinkujúcich zmenila dnes okolie rybníka pri futbalovom štadióne v Poprade na westernové mestečko, kde mohli deti osláv...
Poprad 3. júna (TASR) - Takmer stovka účinkujúcich zmenila dnes okolie rybníka pri futbalovom štadióne v Poprade na westernové mestečko, kde mohli deti osláviť svoj sviatok v štýle Divokého západu.

V programe od desiatej do osemnástej hodiny sa deti stretli s kovbojmi a Indiánmi, mohli si zajazdiť na koňoch, zblízka sledovať zvieratá na rangerskej farme, obdivovať zručnosť majstrov Európy v žonglovaní s koltmi, ovládaní lasa a pastierskych bičov. Zaujali ich ukážky indiánskeho spôsobu života so spracovaním kožušín, pletením náramkov či streľbou z luku. Pre odvážnejších pripravili organizátori plavbu po Striebornom jazere, lezeckú stenu a ďalšie atrakcie.
Program oslovil nielen deti, ale aj rodičov, ktorí si zaspomínali na časy mladosti, kedy boli kasovými trhákmi filmy Winnetou či Poklad na Striebornom jazere. Napriek nie najlepšiemu počasiu sa vystriedalo v mestečku okolo päťtisíc návštevníkov.
Do originálneho detského mestečka zavítal popoludní prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič, ktorého pri vstupe privítali Indiáni a sprevádzali ho počas celej prehliadky areálu. Prezident vyzdvihol rodinný charakter podujatia, ktoré dalo priestor deťom i rodičom.
Z Popradu pokračoval Gašparovič do Kamienky v okrese Stará Ľubovňa, kde sa začal 41. Festival folklóru Rusínov-Ukrajincov.
 

Vyberte región

mark